Gastgezin worden

De dieren die naar Nederland komen gaan in de meeste gevallen eerst naar een gastgezin. Het dier krijgt zodoende de gelegenheid te wennen aan een leven in huis. Het gastgezin krijgt een goede indruk van het karakter van de hond(of kat) en kan adviseren over bij wat voor een soort gezin de hond(of kat) het beste zal passen.
Als u overweegt een hond te nemen dan is het zijn van gastgezin een goede optie om te bepalen of een hond blijvend in uw situatie past.  Als gastgezin heeft u trouwens het eerste recht van adoptie als de hond die bij u verblijft uw droomhond of poes blijkt te zijn.
In de lente en zomer hebben wij de meeste behoefte aan opvanggezinnen, omdat in deze seizoenen de charters vliegen waarvan wij gebruik maken om de honden(of katten) naar Nederland te laten komen.
Ook als u tijdelijk meer thuis bent, bv.  i.v.m. de corona, is het misschien leuk om tijdelijk voor een hond te gaan zorgen. Het is dankbaar en leuk werk om een hond(of kat) te leren wat het betekent om in een huis te wonen en u krijgt er veel liefde voor terug. En voor onze stichting bent u heel belangrijk. U bent degene die het mogelijk maakt dat een hond hier een fijn huis krijgt en u gaat deel uitmaken van een leuk team dat zich ten volle inzet voor het verbeteren van het lot van de (zwerf) hond.

Voorwaarden
Om gastgezin bij ons te kunnen worden is het noodzakelijk dat u:
– voldoende ervaring heeft met honden(of katten)
– voldoende tijd heeft voor uw gasthond(of kat)
– bereid bent om aan ons regelmatig updates over het dier te geven
– bereid bent foto’s te maken van uw opvangdier zodat wij die kunnen plaatsen bij de  advertentie(s)

Procedure
Als het u leuk lijkt om een poosje een buitenlandse hond(of kat) in huis te nemen en u meldt zich daarvoor bij ons aan dan bespreken wij met u, afhankelijk van uw wensen en woonsituatie, welke hond of kat u kunt gaan opvangen.

Verwachtingen
Als de opvanger in uw huis wordt opgenomen verwachten wij van u dat u de hond laat wennen aan het leven in Nederland. De meeste honden uit het buitenland hebben, of slechte ervaringen, of weten nog niets. Ze kunnen vaak nog niet aan de riem lopen en zijn niet gewend aan (druk) verkeer. Soms hebben ze zelfs nog nooit een huis van binnen gezien. De hond moet veel leren en aan veel dingen wennen en mede daarom verwachten wij van u  dat u de hond niet los laat lopen.
U zult merken dat uw opvanghond zich vaak heel sterk aan u hecht en u volgt waar u ook heen gaat in huis. Dit gedrag verandert langzamerhand als de hond zeker weet dat u hem niet in de steek laat. De bemiddelaar houdt tijdens de periode dat u de hond opvangt contact met u. Op het moment dat er een geschikte aanvraag binnenkomt voor uw opvanghond, zal de bemiddelaar in overleg met u een afspraak maken met de belangstellenden. Als de geïnteresseerden komen kijken is het belangrijk dat u ze zo goed mogelijk informeert over de hond(of kat). Alle dieren hebben hun eigen karakter waarvan het aanstaande baasje  op de hoogte moet zijn. Alles wat u vertelt is van belang om een juiste match te krijgen. Heeft u twijfels of het bezoekende gezin wel de juiste baasjes voor de hond of kat zullen zijn dan gaan wij ervan uit dat u het dier niet meegeeft!

Mocht u zelf iemand vinden die de hond(of kat) wil adopteren, dan kan dat alleen met medeweten en in overleg met onze organisatie.
Mocht u besluiten de hond of kat zelf te houden, laat dat ons zo snel mogelijk weten voordat de bemiddelaar afspraken maakt met een potentieel geïnteresseerde.

Periode opvang
Wij kunnen van te voren niet de periode van opvang aangeven. Sommige honden vinden heel snel een baasje, anderen moeten soms enkele weken, of zelfs maanden, wachten tot de juiste baas zich aandient.

Onkosten
Wij gaan ervan uit dat u de kosten van voeding voor het opvangdier voor uw rekening neemt.
De medische kosten voor de hond/kat worden in overleg met de organisatie aan u vergoed. Bij spoed is overleg uiteraard niet nodig.
We zijn niet aansprakelijk voor schade die de hond of kat aanricht bij u of bij derden.

Wat levert het u op?
De meeste mensen vinden het een bijzondere en dankbare ervaring een buitenlands hondje(of katje) te begeleiden tijdens hun eerste periode in Nederland.
Het is heel bijzonder een buitenlands dier te laten ervaren hoe het voelt om van gehouden te worden. Het zal voor u niet makkelijk zijn om afscheid te moeten nemen van een dier dat u een tijd met liefde hebt verzorgd en dat zich aan u is gaan hechten. Maar het is dankzij u dat uw opvangertje eindelijk een nieuw leven kan beginnen met zijn eigen baasjes.

U heeft een belangrijke bijdrage geleverd om het dier een fijne toekomst te geven!!!!