Het verhaal van Little Friends

Wie zijn de Little Friends.
Little Friends Lefkada (kleine vrienden van Lefkas) bestaat uit een groep vrienden, die gek zijn op dieren en die hun ogen niet kunnen sluiten voor het leed dat ze op het eiland tegenkomen. Onder leiding van Maria Wolf, die uit Lefkas komt, en Sallie Hunter uit Engeland,  die daar woont, helpt deze kleine groep toegewijde vrijwilligers elk dier dat hulp nodig heeft. Van meeuwen tot paarden, kittens en honden tot ezels, al deze dieren kunnen op hun hulp rekenen als ze in nood zijn.

Eerstelijnshulp.
Little Friends zet zich volledig in om de eerstelijnshulp te bieden aan deze dieren in nood. Ze zorgen dat de dieren (eventueel) door een dierenarts worden behandeld en ze zorgen dat dieren worden gesteriliseerd. Ze werken ook samen met de lokale bevolking en de gemeente om het publieke bewustzijn van dierenwelzijn te vergroten en verandering te beïnvloeden. Gedumpte en andere en ongewenste honden zijn de grootste uitdaging voor Little Friends, en op het moment dat we dit schrijven hebben ze tien puppy’s in privé-opvanghuizen, en in totaal 10 honden in  pleeggezinnen.

Pleeggezinnen en sterilisaties.
De pleeggezinnen leren de honden de beginselen van hoe een huishond in Nederland gaat leven.  Ze worden medisch beoordeeld door vertrouwde lokale dierenartsen, en gedragsmatig, door Marta, een ervaren hondentrainer, en zo worden de dieren klaargemaakt  voor hun nieuwe leven in  Nederland. Alle honden ondergaan grondige medische controles en worden getest en indien nodig behandeld voor mediterrane ziekten. De honden die zes maanden of ouder zijn worden  gecastreerd of gesteriliseerd.
Little Friends-vindt dit heel belangrijk missie en ze nemen alleen pups op, als de eigenaar van de moederhond toestaat dat ze wordt gesteriliseerd.

Straathandhavers.
Naast de honden die momenteel worden bevrijd met Little Friends, zijn er een tiental straathandhavers (de voogden genoemd) die ze regelmatig monitoren om voedsel- en gezondheidszorginterventies te bieden. Het nieuwste project voor Little Friends is een sterilisatieprogramma voor de ongeveer 20 zwerfdieren op de gemeentelijke afvalhopen. Er is enorm veel tijd besteed aan het bevriend zijn met deze wilde honden, om toegang te krijgen tot deze wilde honden.

Fondswerving.
Naast de eerstelijns-taken van dagelijkse redding, is iedereen betrokken bij fondsenwerving, werken vrijwilligers met schoolkinderen, lokale bedrijven en dierenartsen / dierenwinkel-klanten om het bewustzijn te vergroten en voorlichting te geven. Tot op heden hebben Little Friends meer dan honderd honden, en een paar katten gered.

Herplaatsingen wereldwijd
Ze zijn zelfs herplaatst in landen als Finland, Slowakije en zelfs naar de Verenigde Staten! De meesten zijn naar Nederland, Duitsland of het Verenigd Koninkrijk gegaan. De logistiek van reizen is een voortdurende uitdaging. En, last but not least, Little Friends Simon, heeft enorme vooruitgang geboekt met een eilandbreed sterilisatieprogramma voor katten, iets dat hij met succes heeft afgerond op naburige eilanden voordat het naar Lefkada kwam