Naam: Sophia
Geboren: 25-10-2021
Geslacht: poes
Gesteriliseerd: ja
Locatie: Lesbos

Dit mooie meisje is Sophia, ze is wit met wat cyperse vlekken. Sophia kwam naar Nederland omdat ze geplaatst was, maar helaas is dat niet goed gegaan. De spanning van de vlucht en het nieuwe huis waren waarschijnlijk teveel voor dit meisje en ze liet een ernstige verandering van gedrag zien. Uit het niets kon ze aanvallen, ze voelde zich heel ongelukkig. Inmiddels zit Sophia op een opvangplek in Nederland en daar wordt met haar gewerkt aan gedragsverandering. Ze krijgt medicatie en dat lijkt goed te werken. We weten niet of ze de medicatie haar leven lang zal moeten gebruiken, binnenkort zal dat geprobeerd worden om af te bouwen. Toen ze net in Nederland was viel ze uit het niets uit, nu is dat nog maar heel weinig.
Sophia zoekt een eigenaar met veel kattenervaring. Ze vindt het heerlijk om bij je te zijn, ze volgt je overal in huis. Ze springt regelmatig op schoot en slaapt het liefst bij je in bed. Maar als Sophia niet uit zichzelf naar je toekomt moet je haar met rust laten. Ze wil niet gedwongen worden. Wanneer ze overprikkelt of geïrriteerd is valt ze aan. Het is voor haar nieuwe baasje belangrijk dit te herkennen en haar op dat moment de ruimte te geven. Sophia is een katje met veel energie. Ze is dol op haar speelrails met balletjes erin, speelt graag met haar laserlampje en is gek op speeltjes met veren. Ze is ook een slimmerd, de voerbal heeft ze zo leeg. Haar nieuwe baasje zal haar dus veel uit moeten dagen met speeltjes en spelletjes. Ze zoekt een rustig  huis waar ze lekker haar eigen gangetje kan gaan en kat mag zijn. Zij heeft ook een tuin nodig, alleen een balkon is zeker niet genoeg. Als ze gewend is zal ze graag naar buiten gaan. Ze wil ook graag de enige kat in huis zijn en alle aandacht zal ze belonen met alle liefde die in haar zit.
Ze was op Lesbos achtergelaten in de tuin bij een huis. Ze werd verzorgd door een Zweedse dame, maar toen die weer naar haar huis in Zweden ging vroeg ze of Poly, onze vrijwilligster op Lesbos, de verzorging voor Sophia over wilde nemen. Ze heeft het als kitten best moeilijk gehad, maar inmiddels is ze uitgegroeid tot een plaatje! Toen ze nog in Griekenland was, was Sophia is erg op mensen gericht, wilde graag op schoot zitten en was dol op knuffeltjes.
Heeft u ervaring met katten met een rugzakje en bent u verliefd geworden op haar vrolijke koppie neem dan snel contact met ons op. Sophia is in Nederland te bezoeken, dus als u kennis met haar wil maken is dat mogelijk.

Klik hier voor het adoptieformulier. Voor meer informatie kunt u een bericht sturen via onze contactpagina of bellen met nummer 0341-881720 of 06-13235212.