Naam: Sem
Geboren: 01-03-2019
Geslacht: reu
Gecastreerd: ja
Locatie: Nederland (Susteren)

Sem is een lieverd en heel aanhankelijk. Sem en Dennie, twee Setters, zwierven rond een boerderij op Kos op zoek naar eten. Waarschijnlijk heeft een jager hen gedumpt. De boer heeft hen aan een ketting gelegd omdat hij bang was dat ze zijn kippen zouden doden. Daarna heeft hij hulp bij het plaatselijke asiel gevraagd. Omdat het asiel vol zat moesten beide honden helaas nog aan de ketting blijven. Wel zijn we enkele keren met hen naar de dierenarts geweest voor castratie, bloedtesten en vaccinaties. In de auto ging prima met beide. Ook hebben we ze enkele keren meegenomen voor wandelingen naar de stad, strand en dorpjes. Zo hebben we hen beter leren kennen en kwamen we erachter dat het geweldige honden zijn. Sem is voorzichtig bij ontmoeting met vreemden. Hij bekijkt ze eerst op afstand. Maar als ze hem rustig en vriendelijk benaderen dan laat hij al snel zien wat een lieverd hij is en laat hij zich al snel aanhalen. We kwamen er ook achter dat het een hele slimme hond is, hij pakt alles heel snel op. Sinds 28 juli is Sem bij een gastgezin die behalve 3 eigen honden ook een zoontje van 5 jaar hebben. Binnen een uur was Sem aan het spelen met de andere honden. Hij rende volop door hun tuin en genoot duidelijk van zijn vrijheid. We konden onze ogen niet geloven hoe snel Sem zich aanpaste. Zijn gastgezin vertelt:
’s Nachts slaapt hij in de bench, hij piepte even en was dan stil. Sem leert snel en is niet bang, wel voorzichtig. Gaat ook zelf in de bench liggen als hij moe is. Wandelen aan de lijn gaat nu goed. Ook luistert hij al goed en laat zich goed corrigeren. Sem heeft graag spullen van ons bij zich; schoenen, slippers, maar ook de telefoon! Dat moet hij dus nog afleren. Hij leert nu dat hij van het speelgoed van de kinderen af moet blijven. We krijgen vaak visite, ook van kinderen en dat gaat super met Sem. Sem is een geweldige, lieve en aanhankelijk hond, een grote knuffel is het. En hij speelt graag met de andere honden en rennen doet hij volop in onze tuin. Hij heeft dus echt ruimte nodig! De oren van Sem zijn zwart, de rest van zijn lijf is wit met vnl. zwarte en enkele bruine spikkels. Hij heeft een schouderhoogte van 55 cm. Voor Sem zoeken we actieve baasjes die buiten voldoende ruimte voor hem hebben en waar al een andere hond is waar hij heerlijk mee kan spelen. Sem wordt niet als enige hond geplaatst.

Klik hier voor een filmpje.

Klik hier voor het adoptieformulier. Voor meer informatie kunt u een bericht sturen via onze contactpagina of bellen met nummer 0341-881720 of 06-13235212.