Naam: Levi
Geboren: 01-01-2018
Geslacht: reu
Gecastreerd: ja
Locatie: Nederland

Levi is een lieverd. Hij werd vorig jaar voorjaar door een toerist gevonden in Kardemena op Kos. Zij had hem naar de dierenarts gebracht omdat hij
een verwonding aan zijn bovenbeen had. Hij was toen ongeveer 3-4 maanden oud. Gelukkig had Levi niets gebroken, maar hij had een beschadiging van een spier/pees. Tijdens wandelen zie je dat hij scheef loopt omdat deze poot iets korter is dan zijn andere poten. Hij is toen opgevangen in het asiel op Kos. Levi heeft graag aandacht, zodra je hem aait gaat hij kwispelen. Hij kan goed met andere honden overweg, de katten van het asiel negeerde hij. Levi heeft een thuis nodig waar hij de beschikking heeft over een tuin. Het is een prachtige hond om te zien, met zijn mooie vacht en prachtige koppie. Hij heeft een langere zwart met bruine vacht en hij heeft een schouderhoogte van 50 cm. Levi is sinds 1 week in Nederland bij een gastgezin in Poortugaal en zij laat ons weten:
Levi is zeer lief en een rustige hond in huis als hij zijn energie buiten goed kwijt kan. Soms is hij ook wel eens eigenwijs. Bij aankomst was hij erg mager. Nu na 1 week is hij 1 pond aangekomen. Levi is soms meer afwachtend bij mannen dan bij vrouwen. Buiten is hij nog alert en van harde geluiden kan hij schrikken, alhoewel dit al beter gaat. Ook binnen schrok hij eerst van allerlei geluiden (tenslotte had hij nog nooit in een huis gewoond) en werd dan onrustig. Dit gaat nu al heel goed, hij is snel aan het leven in een huis gewend. Levi is heel goed trainbaar en leert heel snel. De commando’s; zit, blijf, kent hij inmiddels. Poot geven, wachten met eten totdat hij het commando hiervoor krijgt, doet hij ook al prima. Ook is hij zindelijk. Dit alles heeft hij in 1 week tijd al geleerd. Levi maakt met sommige honden contact en wil dan spelen. Er zijn ook honden die hij negeert. Katten negeert hij ook. In het asiel moest hij natuurlijk snel zijn voer eten anders had een andere hond dit te pakken, daardoor heeft hij nog voernijd, alhoewel ook dit al minder wordt. Ik kan nu ook zijn bot gewoon weghalen. Een andere hond mag niet zijn bot afpakken. Levi leert snel. Het is een gevoelige hond die met liefde en aandacht heel veel kan leren. Inmiddels is hij een bench gewend en kan momenteel overdag een uur alleen zijn, dit wordt nog verder opgebouwd. Ook ’s nachts is hij in de bench, dit gaat prima. Voorzichtig borstelen van zijn vacht laat hij nu toe. Levi weet dat hij niet op de bank en trap mag en doet dit nu ook niet meer. Met wandelen loopt hij al netjes naast me, maar als hij iets ziet waar hij perse naartoe wil, dan kan hij wel sterk zijn. Als hij op een losloopveld van de lijn af kan dan rent hij als een dolle, dat vind hij heerlijk! Levi is dol op kinderen. Ook kan hij prima mee in de auto. I.v.m. zijn oude blessure hebben we advies ingewonnen bij een dierenarts. Levi mag geen trappen lopen . Zwemmen en lopen door water zal heel goed voor hem zijn. Hij mag ook gerust naast de fiets rennen maar niet te lang. Buiten spelen op gras is prima voor hem aldus de dierenarts. Levi wordt langzaam steeds zelfverzekerder en dit is zo mooi om te zien!

Klik hier voor een filmpje.

Klik hier voor het adoptieformulier. Voor meer informatie kunt u een bericht sturen via onze contactpagina of bellen met nummer 0341-881720 of 06-13235212.