Naam: Finca
Geboren: 01-05-2020
Geslacht: poes
Gesteriliseerd: nee
Locatie: Nederland (Delft)

Finca werd gevonden op Lesbos als heel klein kitten. Ze zat samen met enkele andere kittens in een plastic zak die bij het vuilnis was geworpen. Ze werd gelukkig gevonden en opgenomen in een opvang op Lesbos. Met een van de laatste vluchten kon ze naar Nederland komen en werd samen met haar “zusje”, Fibie, en “broer”, Filou, opgenomen door een liefdevol gastgezin in Delft. Het gastgezin vertelt het volgende over haar:
Finca is een echte schootkat die gek is op knuffelen en kroelen. Ze is super klein en tenger maar kan heel hard knorren; echt ongelooflijk! Ze heeft niet zo’n pluimstaart als de anderen, maar wel een lekker pluizig (half langharig) staartje. Zo lief en toegankelijk ze naar mij is, zo wisselvallig is dat naar de andere katten. Vooral als het om eten gaat laat ze zich van haar felle kant zien. Waarschijnlijk heeft ze altijd moeten knokken om voldoende eten te krijgen. Van de 3 kittens is zij de enige die mijn kat Chica volledig negeert en soms zelfs bozig en blazend benadert. Soms trekt ze zich even helemaal alleen terug in haar eigen mandje. Soms gaat Fibie of Filou daar even bijliggen of zoekt ze één van hen op. Maar ze zoekt MIJ het meeste op. Ik denk dat Finca het beste past in een huis zonder andere katten waar álle aandacht van haar baasjes voor haar alleen is. Naar mij toe is ze een echte lieverd. Omdat ze nog zo mager en fragiel en is geef ik haar nu speciaal voer (Hills Prescription Diet A/D). Dat heb ik ooit gebruikt toen één van mijn katten moest herstellen en dat werkte heel goed. Bovendien vinden ze dat super lekker (ik moet de anderen echt weg “slaan”). Hiermee zal ze ongetwijfeld verder bijtrekken en kan ze haar weerstand opbouwen. Dit katje heeft een hele nare start in haar keven gehad en we hopen dat er een fijn baasje komt dat haar alle liefde wil geven die ze nodig heeft.

Klik hier voor het adoptieformulier. Voor meer informatie kunt u een bericht sturen via onze contactpagina of bellen met nummer 0341-881720 of 06-13235212.