Naam: Filou
Geboren: 01-05-2020
Geslacht: kater
Gecastreerd: nee
Locatie: Nederland (Delft)

Filou werd gevonden op Lesbos als heel jong kitten. Hij zat samen met enkele andere kittens in een plastic zak die bij het vuilnis was geworpen. Hij werd gelukkig gevonden en opgenomen in een opvang op Lesbos. Met één van de laatste vluchten kon hij naar Nederland komen en werd samen met zijn “zusjes”, Fibie en Finca, opgenomen door een liefdevol gastgezin in Delft. Het gastgezin vertelt het volgende over hem:
Hij heeft een sterk karakter. Wat aaien betreft is hij van het “playing hard to get” type. In eerste instantie ontwijkt hij mijn hand vaak, maar als ik iets aandring geeft hij zich over en geniet hij er zichtbaar én hoorbaar van. Als ik één van de anderen aai komt er soms ook bij staan om zijn portie te vragen. Hij laat zich oppakken en vindt het soms wat langer OK om op die manier te kroelen, maar meestal niet te lang. Hij zoekt mijn gezelschap op maar is geen schootkat. Liever is hij gewoon lekker in de buurt, naast me op de bank. Hij zoekt het gezelschap van de andere 2 op (en vise versa) en laat zich graag door hen masseren en likken. Die verwennerij is wel eenrichtingsverkeer; hij doet dat niet bij hen. Als hij er genoeg van heeft geeft hij dat met een grom en/of een tik even aan. Maar hij kan ook heel beschermend tegen de anderen aan gaan liggen. (Een echte man dus :-)) Hij zoekt wel toenadering tot mijn eigen kat. De interesse naar vreemde katten is er dus ook. Van alle drie heeft hij heeft de meeste tijd nodig gehad om te wennen. Na anderhalve dag onder de kast heeft hij die schade wel ingehaald. Hij is ondernemend, onderzoekend en kampioen verstoppertje spelen. Ik ben hem echt al meerdere keren kwijt geweest! Voor Filou is een huis met tuin denk ik de beste optie, zodat hij zijn energie kwijt kan en zijn nieuwsgierigheid kan botvieren. Waarschijnlijk kan hij goed samen met andere katten, maar hij heeft wel echt een eigen willetje! Wie wil het nieuwe baasje van dit prachtige kitten worden.

Klik hier voor het adoptieformulier. Voor meer informatie kunt u een bericht sturen via onze contactpagina of bellen met nummer 0341-881720 of 06-13235212.