Naam: Buster (Nederland)
Geboren: 10-04-2017
Geslacht: reu
Gecastreerd: ja
Locatie: Nederland (Nederweert)

Buster is een grote vriendelijke hond die een actieve baas zoekt. Hij komt oorspronkelijk uit Griekenland en heeft een schouderhoogte van 57 cm. In mei 2019 werd hij door zijn huidige familie geadopteerd. Hun leven is steeds drukker geworden en Buster heeft baasjes nodig die met hem op pad gaan en veel tijd met hem door kunnen brengen. Helaas kan zijn familie hem dat niet meer bieden. Ze hebben er lang over getwijfeld maar in het belang van Buster is het beter om een nieuw thuis voor hem te zoeken. Zijn familie vertelt:
Buster is hond met een zacht karakter. Hij houdt veel van zon, zee en strand. Het is echt een happy hond. Het is voor ons dan ook zeer dubbel om hem te herplaatsen. In Griekenland heeft hij veel meegemaakt. In het begin heeft onze dierenarts hagelkorreltjes bij hem verwijderd, er is dus in Griekenland op hem geschoten! Hij heeft daar rondgezworven en er zit dus een jachtinstinct in. Buster is heel gefocust op onze kippen en konijnen en heeft helaas ook al eens een kip te pakken gehad. Tijdens wandelingen loopt hij aan de lijn omdat hij anders achter een geur aangaat en dus wegloopt in het bos. Hij vindt het heerlijk om op het strand te zijn. In die vrijheid speelt hij ook prima met andere honden. We hebben nog een kleinere hond en dit gaat erg goed samen. Fijn zou zijn als hij weer en maatje krijgt. Buster is best onzeker naar andere honden toe. In het begin had hij geen probleem met andere honden. Maar hij is een keer erg geschrokken van een zeer dominante hond die op hem af rende en sindsdien is hij ook dominanter geworden naar andere honden, vooral uit onzekerheid. Hij gaat heel graag overal mee naar toe maar in de auto begint hij na een tijdje te piepen en dan te blaffen. We denken dat dit met langzaam oefenen verbeteren kan. Hij is waarschijnlijk uit een auto gezet. Buster is heel aanhankelijk en zeer knuffelig, kruipt het liefst op schoot, letterlijk. We hebben 3 jonge kinderen en dit gaat uitstekend. Hij houdt van kinderen, is zeer lief en betrouwbaar. Daarom doet deze beslissing ons ook zo’n pijn. Hij is waaks op voorbij wandelende honden en de deurbel. Hij speelt graag met een grote bal of stok. Wij hebben een erg grote tuin en dit heeft hij ook nodig of heel veel beweging. Daar wordt hij ook rustiger van. Hij heeft een baasje nodig dat veel met hem onderneemt en hem dingen leert. Het is voor Buster echt beter dat hij op een fijne plek omt waar hij zichzelf kan zijn. Waar hij vaak mee mag, dit kan volgens mij echt getraind worden. Hij krijgt bij ons te weinig uitdaging helaas. We wensen dat Buster een fijne plek krijgt waar hij mag spelen, rennen en oefenen. Waar ze vaak met hem kunnen wandelen. Wij hebben hier te weinig tijd voor. Gezien het formaat en de levendigheid van Buster plaatsen wij hem het liefst bij een gezin met kinderen boven de 12 jaar. Klik hier voor een filmpje.

Klik hier voor het adoptieformulier. Voor meer informatie kunt u een bericht sturen via onze contactpagina of bellen met nummer 0341-881720 of 06-13235212.