Like ons op Facebook!

Ziektekostenverzekeringen

Huisdieren kunnen net als mensen plotseling ziek worden of een ongeluk krijgen. Vaak zijn dan dure medicijnen of  een dure operatie nodig om je huisdier er weer bovenop te krijgen. In de artikelen die op deze website staan over ziektes kun je  lezen dat een buitenlandse hond of kat daarnaast het risico loopt besmet te zijn met een ziekte die soms een incubatietijd kan hebben van wel enkele jaren.

Er zijn vele ziektekostenverzekeringen voor huisdieren.
Een algemene regel voor wat betreft verzekeringen is dat je in ieder geval een verzekering moet afsluiten voor de kosten die je zelf niet kan of wilt dragen.
Dat geldt ook voor ziektekosten voor uw huisdier.
Als je veel dieren hebt kan het zijn dat de premie voor de individuele verzekeringen veel te hoog wordt en dan kun je beter maandelijks een bedrag opzij leggen voor onverwachte kosten.
Andere overwegingen om wel of niet een verzekering voor je dier af te sluiten is de leeftijd van het dier (oudere dieren kosten veel meer aan premie als ze al geaccepteerd worden)en de vraag of jouw dier meer risico loopt dan soortgenoten ziek te worden.

In principe raden wij een ieder, die een buitenlands dier adopteert, aan een verzekering af te sluiten voor ziektekosten.
Als je besloten hebt je dier te verzekeren is het belangrijk dat je de voorwaarden van de verschillende maatschappijen naast elkaar legt.
Bij de meeste maatschappijen kun je offertes aanvragen.
Sommige verzekeringen hanteren een wachttijd, anderen eisen een keuring van het dier. Sommige verzekeringen sluiten bepaalde aandoeningen uit. Anderen kennen een uitgebreide dekking waarbij ook (deels) de kosten van sterilisatie of castratie worden vergoed.
Laat je niet verleiden een verzekering af te sluiten bij die maatschappij die de laagste premie hanteert maar let vooral op de ziektekosten die wel of niet onder de dekking vallen.
Kortom, het vergelijken van ziektekostenverzekeringen voor dieren is net zo complex als het kiezen van je eigen ziektekostenverzekering.

Bestellen bij Zooplus en zo het Atlas Animal Project steunen? Klik dan op het Zooplus logo!zooplus.nl

U kunt ons helpen door een donatie via PayPal!
K.v.K. nr: 612.457.39
RSIN: 854268443