Like ons op Facebook!

In memoriam KANELLA


Kanella is geboren op Kreta. Zij onderging het lot dat zoveel honden op Kreta treft, ze werd kettinghond. Ze bracht haar leven door als “waakhond” aan een korte ketting. Als haar baas dat niet vergat kreeg ze af en toe wat te eten of drinken. De vrijwilligster, met wie ik toen samenwerkte, zag haar en iets in dat kleine hulpeloze hondje raakte haar. Om een lang verhaal kort te maken, ze mailde mij met de vraag of dit hondje naar Nederland mocht komen. Dat mocht, alleen werd het een reis met hindernissen. Het transport honden waarmee Kanella naar Nederland reisde werd onderschept en de Grieken hebben de honden bijna zes weken lang gegijzeld. Ondertussen hadden zich twee hele leuke dames hele gemeld die graag wilden dat Kanella bij hen kwam wonen.Op een goede dag werden de honden toch overgedragen en, wat toch aangeeft wat voor een mensen het zijn, de aanstaande baasjes van Kanella hebben al die weken op haar gewacht.

.
Na zeven gelukkige jaren is Kanella onlangs overleden  en hieronder leest u de herinneringen die de familie aan Kanella heeft, opgetekend door Daijana, de dochter.

In 2005 is Kanella bij ons in Nederland gekomen en we hebben haar met alle plezier ontvangen is ons kleine gezin. We hebben langere tijd op het internet rondgekeken om het hondje te vinden dat bij ons paste, en toen we de foto van Kanella zagen op Internet  wisten we het meteen: Kanella moest het worden en dus zijn we op ons gevoel afgegaan en hebben contact gezocht met Liesbeth en zo begon alles te draaien om de zaken in orde te krijgen.
Voordat Kanella eindelijk in Nederland is gekomen heeft dit nog enkele weken geduurd omdat er in Griekenland  het transport van meerdere honden werd tegengehouden, waaronder ook Kanella, maar we hebben de moed niet in onze schoenen laten zakken en we bleven hopen dat Kanella hier bij ons zou komen.
Na protesten en acties van ons en meerdere partijen werden de honden dan na enkele weken eindelijk vrij gelaten en zijn ze naar Duitsland gebracht. Hier konden we Kanella dan eindelijk ophalen.
Samen met 3 andere Nederlanders, die van dezelfde organisatie als ik een hond hadden geadopteerd, konden we de honden eindelijk in onze armen sluiten.

.
Vanaf de eerste dag dat Kanella bij ons kwam vrolijkte ze ons allen op en dit bleef ze doen, tot de laatste slag van haar hart.
Kanella was een bijzonder hondje ze deed niet af en toe alleen heel gek waarom wij weer dubbel lagen van het lachen maar ze was ook ontzettend lief, beschermend, sterk en sociaal. Kanella deed nog geen vlieg kwaad!
We zijn enorm blij en trots dat wij van de liefde van Kanella hebben mogen genieten en we hebben haar dan ook alles gegeven om deze verering die Kanella ons gaf ook daadwerkelijk waard te zijn.

We zijn nu inmiddels 7 jaar verder en helaas hebben we afscheid moeten nemen van Kanella, ze sloeg een weg in met ziektes waarop ook wij op een gegeven moment geen grip meer hadden. En om Kanella de pijn te besparen hebben we het besluit genomen om haar te laten inslapen, en dit viel ons allen erg zwaar.

Kanella zal altijd bij ons blijven en we genieten nog elke dag van de herinneringen die we hebben aan zo’n fijne hond!
Kanella maar ook ‘’Atlas Animal Project’’ bedankt voor deze mooie ervaring!!

Groeten Daijana & Angelika
.

Dankzij Kanella vond Olly (Lisa) een plekje
Naschrift:

Kort na het overlijden van Kanella belde Angelika mij op. Uit naam van Kanella wilde de familie opnieuw een Grieks hondje adopteren. Dat is gebeurd en de kleine Lisa, die nu Olly heet, mocht verhuizen van haar gastgezin naar Angelika en haar vriendin. Maar ook dochter  Daijana, die sinds kort op zichzelf woont, wilde graag een hondje. En dat werd de pup Mandy.
Dankzij Kanella, die zo speciaal was, heeft  de familie contact gezocht met Atlas om twee andere Griekse hondjes een fijn leven te geven.

Deze hondjes hebben hun baasjes te danken aan Kanella die heeft laten zien hoe bijzonder een gewoon hondje kan zijn.

Bedankt daarvoor Kanella en rust zacht.

6 Responses to “In memoriam KANELLA”

 • Petra:

  Wat een mooi verhaal over een bijzondere hond. Geweldig dat jullie Kanella zo’n mooi leven in Nl hebben gegeven en dat jullie dat nu weer doen met andere honden (heb zelf ook een hond uit Griekenland) En Kanella zit voor altijd in jullie hart ♥

 • admin:

  Hartstikke fijn!

 • Lotte:

  Ik wou even zeggen dat het heel goed gaat met Ollie

 • admin:

  Ik kan je vraag beantwoorden maar dan moet je mij even bellen. Huisnummer is 0341 881720

 • Nancy:

  Hallo
  Vorig jaar zijn wij op vakantie geweest naar Santorini
  Nu zou ik graag een hond adopteren die daar steeds aan het hotel rondhing.
  Wat moet ik hier allemaal voor doen ? Groetjes Nancy

 • Lydia:

  Gecondoleerd met kanella. ik weet het doet erg pijn. Ik heb ook twee grieken via Liesbeth. En ik weet de volgende wordt weer een griek. weet je ze hebben iets? En ik weet uit eigen ervaring ze hebben iets speciaals. Net als Mandy en Lisa. Ze zijn eerlijk waar heel bijzondere honden. Na alles wat ze mee hebben gemaakt. Zo lief en zo zorgzaam. En Kanella zal je nooit vergeten. Dat kan je ook niet. Maar het verdriet zal slijten. En ik weet zeker dat Kanella blij is, met het mooie leven wat jullie haar hebben gegeven.

Geef een reactie

Bestellen bij Zooplus en zo het Atlas Animal Project steunen? Klik dan op het Zooplus logo!zooplus.nl

U kunt ons helpen door een donatie via PayPal!
K.v.K. nr: 612.457.39
RSIN: 854268443