Like ons op Facebook!

De avonturen van Diva

Is het papier alweer op!!!

Ik wil graag het verhaal vertellen van Diva vertellen; een zwerfkatje dat ik ontmoette in september 2010 bij ons appartementencomplex in Sissi/Kreta. Hoewel nog redelijk jong (7-8 maand), leek zij het initiatief te nemen op zoek naar voedsel voor zichzelf en haar vriendinnetje, die ik Phaedra noemde. Ze was behoorlijk “streetwise” voor haar leeftijd, maar schonk al gauw haar vertrouwen aan mij. Een Nederlandse vrouw die in de buurt werkte en woonde, zou haar onder haar hoede nemen. Maar toen ik weer in Nederland was, vernam ik dat ze er van af zag.          

Wil je het eten even doorgeven?

Ik kon niet meer slapen, bleef maar denken aan alle risico’s die zwerfdieren lopen…. Hemel en aarde bewogen en dankzij een fantastische vrouw op het eiland die een stichting heeft voor hulp aan zwerfkatten, werd Diva mét vriendinnetje en nog twee jonge kittens van de straat geplukt.  
Vlucht geboekt voor mijzelf en vier katten en in oktober heb ik ze opgehaald. Na neutralisatie en vaccinaties in Nederland zijn er drie geadopteerd (en goed terecht gekomen, daar zorg ik wel voor!). Diva mocht blijven. Ik zal nóóit haar gezicht vergeten, toen de steward haar op Schiphol aan mij overhandigde (traumatische uitdrukking).          

 

Evenmin de blik op haar gezicht, toen we al een half uurtje onderweg waren naar huis: ik keek achterom, toevallig recht in haar gezicht in een van de benches, en die blik kon maar één ding betekenen: “Nu wordt het alleen maar leuker hè?!”
Een verwachtingsvolle, blije blik in haar ogen – bijna een vette grijns op haar gezicht zou ik zeggen.
Inmiddels is ze geïntegreerd met mijn twee senior poezen (worden alweer 12 jaar op 1 mei as.; ze werden als jonge kittens op Lesbos op straat gedumpt en gelukkig op tijd gevonden).  

    

En zo ligt een Diva erbij……

Geen geld: geen kans

Het is heerlijk dat er zoveel mensen zijn die zich inzetten voor de zwerfdieren in landen als (o.a.) Griekenland. Dus als je dit leest, kijk hoe je hen helpen kan!! Een donatie, hoe klein ook, is erg waardevol (geldtekort is een van de grootste problemen).          

Anja Biezeman          

Naschrift Liesbeth: het is bij Atlas mogelijk poezen op afstand te adopteren, kijk hiervoor bij het kopje “adoptie”

One Response to “De avonturen van Diva”

  • Anja:

    Ook Phaedra heeft een fijne plek gevonden in Nederland, evenals Spiros (wit/rode katertje) & Ginny, de kleine lapjespoes die voor hem ligt. Die twee zijn samen geadopteerd, maar alle drie zitten voor altijd in mijn hart!

Geef een reactie

Bestellen bij Zooplus en zo het Atlas Animal Project steunen? Klik dan op het Zooplus logo!zooplus.nl

U kunt ons helpen door een donatie via PayPal!
K.v.K. nr: 612.457.39
RSIN: 854268443