Like ons op Facebook!

Che en Fidelia eindelijk thuis

Eindelijk thuis

 

Gisteren op Schiphol tijdens het lange wachten steken nog allerlei vragen de kop op:
Hoe zien ze er nú uit?
Zijn ze erg veranderd na de laatste foto’s van internet?
Hoe is hun karakter?
Zal ons hondje Kuna ze accepteren?
Hoe gaat het in de auto (met een rit van 2 uur voor de boeg)?
Hoe zullen met name de eerste dagen (en nachten) thuis gaan?      

Deze hondjes moeten op 1 dag al zoveel indrukken verwerken met een hele reis achter zich als ze op Schiphol landen en dan de reis met vreemde mensen naar hun nieuwe thuis in Midden Limburg. En dan zie je eindelijk Ton, de begeleider van deze vlucht, met 2 grote benches en 1 kleine draagtas de hoek omkomen, snel wordt er een rustig hoekje in de aankomsthal opgezocht. Als eerste gaat de bench open waarin Bono en Owen zitten en kunnen de adoptieouders hun hondjes eindelijk in de armen sluiten. Ondertussen is ook Addie uit de draagtas gehaald en ligt al heerlijk rustig in de armen van zijn gastouder Judith.   

Dan kan ook de bench van Che en Fidelia (nu Floortje) open, gelukkig maar, want ze keffen bijna aan een stuk door. Ons hondje Kuna staat erbij en kijkt ernaar……Che en Floortje blijven keffen (samen zijn we sterk) en ondertussen worden er foto’s gemaakt en gefilmd. De paspoorten worden gecontroleerd en Arnolda (van Atlas) neemt de contracten nog even door. En dan is het tijd om afscheid te nemen van de andere hondjes.
Samen met medewerkers van Atlas lopen we naar onze auto om een kofferbak vol spullen voor de asiels in Griekenland over te laden naar de benches. Het zijn medicijnen, zakken voer, speelgoed, mand, etensbakjes, fleecedekens, spot-on, enz. Het resultaat van enkele telefoontjes plegen naar dierenarts, dierenzaak, kennissen en eigen spullen, waarvoor onze dank. Onder het motto: kleine moeite, groot plezier worden deze spullen met liefde overgedragen.
Dan nemen we ook van hun afscheid nadat we ze natuurlijk eerst hartelijk bedankt hebben voor Che en Floortje. Zonder de inzet van deze mensen en niet te vergeten Liesbeth (van Atlas) hadden we deze hondjes nooit in onze armen kunnen sluiten. De rit naar huis ging prima, ondanks fileleed. Floortje heeft alleen maar geslapen, Ook Che heeft veel geslapen maar werd soms wakker en kroop dan op schoot bij onze dochter Robin voor een kus en een knuffel. (onze andere dochter Julie kon helaas i.v.m. school niet mee).     

Eenmaal thuis wordt er eerst even gewandeld (en daar blijft het bij) maar eenmaal binnen tijdens de inspectie door Che en Floortje van hun nieuwe thuis komen de plasjes en meer… Hier moet dus aan gewerkt worden én aan het gekef!   

Eén moet genoeg zijn....

 

Mijn man Eric, die het vrijwel meteen eens was om er nog een hondje bij te nemen, maar erg sceptisch was toen vrouw en dochters met het idee kwamen om maar meteen 2 hondjes te adopteren i.p.v. 1, is al helemaal voor de charmes van Che en Floortje gevallen.   

De eerste nacht was er een met weinig slaap, Che en Floortje sprongen steeds uit de grote doos die ik in huis had gehaald voor de eerste nacht. Mij leek het n.l. beter om een bench te kopen als de hondjes thuis waren, zodat ik de juiste maat aan kon schaffen, deze beslissing moest ik dus bekopen met een enerverende eerste nacht. Na het ontbijt en een wandeling stonden we even na 9.00 uur al bij de dierenzaak om een bench te kopen. Hierin liggen ze nu heerlijk te slapen omdat ik vind dat ik wel even rust verdiend heb (en onze 3 hondjes ook) na een ochtendvullend programma: wandelen, winkelen, weer wandelen, spelen in de tuin, vechten met Kuna (kijkt me regelmatig aan met een blik van: en wanneer gaan ze nu weer weg?) en weer wandelen.   


Onze dochters en wij zijn helemaal happy met deze 2 hondjes erbij, en Che en Floortje? Volgens mij zijn ze Griekenland al helemaal vergeten, zie foto’s.       

Heel veel groetjes van ons allemaal en natuurlijk houden we jullie op de hoogte.         

Carla

One Response to “Che en Fidelia eindelijk thuis”

 • Judith Bakker:

  leuk verhaal!! Ja wát een leuke dag op schiphol hé?
  Addie gaat hier ook prima, ik wil haar héél graag zelf adopteren, ben echt dol op haar.
  Geen blaffer gelukkig maar ook hier is de zindelijkheid een puntje van aandacht.
  veel geluk met Floortje en Ché!!

  Lieve groetjes, Judith

Geef een reactie

Bestellen bij Zooplus en zo het Atlas Animal Project steunen? Klik dan op het Zooplus logo!zooplus.nl

U kunt ons helpen door een donatie via PayPal!
K.v.K. nr: 612.457.39
RSIN: 854268443