Like ons op Facebook!

Casper

Vrienden van mij waren op vakantie naar Kreta en kwamen terug met een heel akelig verhaal. Ze hadden een uitgemergelde kettinghond gezien, zonder water, zonder eten. Ik moest iets doen en ben via via terecht gekomen bij Liesbeth, de oprichtster van het Mirtos Animal Project. Liesbeth handelde meteen en heeft mensen op Kreta zover gekregen dat ze op zoek gingen naar die arme hond. Helaas is het niet gelukt deze hond te redden……..

Maar door het contact met Liesbeth ben ik wel na gaan denken hoe ik mijn steentje bij zou kunnen dragen aan het dierenleed en de beslissing was snel genomen, ik ging me aanmelden als opvanggezin en binnen korte tijd had ik mijn eerste opvanghondje thuis. En na de eerste kwam de tweede enz. enz. En toen kwam Casper (toen nog Aspros). Een klein wit, zeer getraumatiseerd hondje die ook nog eens Leishmania had. Casper is meteen mijn hart ingedoken. Hij kwam midden in de nacht bij me thuis en heeft 2 dagen in shock alleen maar gestaan. Niet liggen, niet zitten, niet eten, niet drinken, alleen maar staan. Zeer zeer langzaam begon hij zich enigszins te ontspannen en at een hapje uit mijn hand, ging soms heel even liggen. Overdag naar buiten gaan was een hel voor hem, doodsangsten stond hij uit, kinderen waren levensbedreigend voor hem, harde geluiden ook. Dus dan ‘s nachts maar wandelen met hem, dat ging steeds een beetje beter. Daarnaast speelde de Leishmania vreselijk op en kwam zijn huid helemaal onder de korsten te zitten, hij werd gek van de jeuk. Na een kuur met Glucantime ging het langzaam beter.

Nu, na een paar jaar is Casper een totaal ander hondje. Hij is blij, gezond (ook al blijft de Leishmania altijd latent aanwezig) en wat het belangrijkste is, hij is gelukkig! Thuis ontspant hij zich volledig, buiten kan hij nog wel erg schrikken van kinderen en onweer is de hel voor hem maar al met al is het leven voor hem toch een behoorlijk leuk feestje momenteel. Erg dol is hij op mijn andere Griekse hond, Guus, die is een ware steun voor hem. Hij kan heerlijk spelen met andere honden, lekker los rennen in het bos. Het is een schat van een hond die ik nooit maar dan ook nooit kwijt zou willen!!!!! 

De moraal van dit verhaal? Zelfs een zeer ernstig getraumatiseerde hond kan een fijn en gelukkig leven krijgen. Met heel veel geduld, nog meer liefde én vooral met de gedachte dat deze honden altijd wel een beetje beschadigd blijven, en dat ook accepteren.

Greta Snijder

8 Responses to “Casper”

 • wat een ontroerende verhalen over deze honden en wat zou ik graag een steentje bij willen dragen door ook een hond uit een nar positie te halen maar ik woon niet alleen heb een lieve vriend hoor en ook nog een konijn kip en papegaai en binnen een kanarie dus het moet dan wel een kleine hond zijn die niet zoveel blaft en die niet naar doet tegen de andere dieren

 • Ans Bennink:

  Hallo Greta,wat een mooi verhaal.
  Ik herken hier onze Weasly in die ook via Liesbeth bij ons is terecht gekomen.
  En wat ik het wonderbaarlijkste vind ,is,dat hij een broertje van Casper zou kunnen zijn.
  Ons bolletje wol zeg ik vaak.
  Ook hij heeft hele slechte evaringen vanuit zijn tijd op Kreta en toen ik de eerste foto,s daar van daan zag lag hij als een grote klittenbol aan een ketting die vele malen groter was als hij zelf.
  Weasly is voor iemand anders naar Nederland gehaald,hopend op een beter leven,nu helaas hij is ook hier afgeranseld.
  Tegen de zomer als de vliegen weer komen en we de vliegenmepper moeten gebruiken dan ging hij helemaal door het lint.
  Weasly hebben wij nu 3jaar en langszaam en met kleine stapjes is het een heerlijk hondje geworden,geen angst meer in huis ,maar buiten nog steeds angstig voor alle andere viervoeters.
  Wij hebben een jaar later Thyra(toen Tina) uit Kreta laten komen en dit gaat super.
  Als we naar buiten gaan houd Weasly ,Thyra in de gaten of ze niet de benen neemt,maar thyra is zijn steun als het gaat om kontact met andere honden.
  Zo zie je maar weer ook honden reageren op liefde van een maatje van hun eigen soort.Het is echt een koppeltje geworden.
  Ik zou graag wat meer willen doen en ook een opvang adres willen zijn ,maar tijd en nog werk weerhoud mij hier van.Over enige jaren als dat werken over is zou dat wel mijn liefste wens zijn.

 • Lydia:

  Liesbeth, is echt geweldig, eerlijk waar. Ik mocht van haar mijn Kos krijgen. Ik wilde een tweede hond ooit. Omdat voor Kos kwam Heb ik binnen vijf maanden mij eigen drie honden moeten laten in slapen. eerst Puckie, daarna Rakker waar we zielsveel van hielde. Die ik op acht jarige leeftijd uit het asiel haalde. Ik kende haar al. En met lady? Ik hoopte dat ze Kos kon leren kennen. Maar nee ik moest haar laten inslapen vanwege kanker. Ze heeft kittens drinken gegeven en dat werd haar dood. Maar oke , Chrystal kwam hier. Ik weet nog hoeik haar op haalde. Mijn moeder was echt slecht er aan toe. En weet je wat het mooiste was aan Chrystal?” We beurde haar in de bus ze zat voor me. Ze kende me niet. En ze keek me aan en waren niet eens de parkeerplaats af en ze likte mijn hand. Terwijl Chrystal mij nooit heeft gezien ik haar ook niet.
  Maar Liesbeth, stuurde mij een berichtje over Chrystal. Ik weet zeker. Zij voelt echt aan waar een hond op zijn stekkie is. Eerlijk waar. En weten jullie. Ik ben trots op haar en wat ze doet.
  En Liesbeth, jij weet ook hoeveel ik van mijn angels hou.
  Het gaat weer lukken.
  xxxxx van ons mijn angels en mijn varken.

 • Greta:

  Wat prachtig eigenlijk dat een hond als Aris (die zoveel ellende heeft gekend dóór mensen) nu mensen kan rédden……

 • henny:

  Ik sluit me helemaal aan bij liesbeth..

  Aris is 3 jaar geleden geadopteerd …ook hij kwam via liesbeth naar Nederland.
  Hij was een kettinghond, uitgemergeld en vrijwel mishandeld geweest.

  Heb Aris 7 maanden intensief getraind om van een bange hond een lieve sociale hond te maken…en nu op dit moment is Aris 1 van de honden die oa mensen redt bij rampen in heel de wereld…Ik en aris zijn liesbeth eeuwig dankbaar en zoals Greta ook zegt,,,,een hond die zo een verleden heeft blijft altijd wel een beetje beschadigd maar met veel liefde en geduld krijg je er een werelddier voor terug!!!!!!!!!!!!

  Namens Aris: ga zo door met dit werk!!!!!!!!!!!!

 • Greta:

  Je bent welkom om hem weer eens een keertje op te zoeken hoor!

 • Mooi verhaal Greta! Casper (Aspros) heeft altijd een speciaal plekje in mijn hart gehad vanaf de dag, dat ik voor het eerst zijn foto gezien heb. José

 • Nory:

  Een mooi en ontroerend verhaal. Fijn dat Casper zich nu als hond voelt en kan relaxen.

Geef een reactie

Bestellen bij Zooplus en zo het Atlas Animal Project steunen? Klik dan op het Zooplus logo!zooplus.nl

U kunt ons helpen door een donatie via PayPal!
K.v.K. nr: 612.457.39
RSIN: 854268443