Like ons op Facebook!

Vluchtbegeleider worden

WAT MOET U WETEN OM VLUCHTBEGELEIDER TE WORDEN

De honden die wij bemiddelen komen allemaal van dierenwelzijnsorganisaties of particulieren op Lesbos, Kreta, Kos en Gran Canaria. Als wij een adoptieadres/opvangadres in Nederland hebben gevonden, is het belangrijk dat wij zo snel mogelijk de hond vanuit Lesbos, Kreta, Kos en Gran Canaria hierheen te halen om de vaak overvolle opvangadressen ruimte te geven om nieuwe zwerfdieren op te vangen. Wij zijn daarom regelmatig op zoek naar mensen die, bij de terugvlucht vanaf Lesbos, Kreta, Kos en Gran Canaria naar Nederland, Düsseldorf of Brussel voor ons een hond mee naar Nederland kunnen nemen. De hond(en) worden bijgeschreven op de boeking en kan dan in een speciaal deel van het vliegtuigruim (dat verwarmd wordt) mee naar Nederland vliegen. Hondjes onder een bepaald gewicht mogen ook in de cabine meegenomen worden. De kosten hiervoor worden natuurlijk betaald door onze organisatie.

Hoe het werkt op het vliegveld:

Bij uw vertrek naar Nederland zult u in de vertrekhal één van de medewerkers van de dierenwelzijnorganisatie aantreffen. Zij of hij regelt de check-in van de hond/kat bij de incheck balie waar u samen met de honden incheckt.

U hoeft geen angst te hebben dat er naast de hond nog iets anders in de kennel vervoerd wordt: pas nadat de kennel door de beveiliging volledig is doorzocht (de hond wordt hierbij uit de kennel gehaald in het bijzijn van de medewerker welzijnsorganisatie) wordt hij voorzien van een security checked sticker. Alleen met deze sticker zal de kennel naar het vliegtuig gebracht worden en mag onze medewerker u het dierenpaspoort overhandigen. Op het vliegveld hoeft u hier verder niets voor te doen, alles wordt geregeld door de medewerker. Het is wel raadzaam om bij het aan boord gaan aan één van de steward(e)s(sen) die buiten bij de trap staat, door te geven dat er een hond aan boord gebracht gaan worden. Zij of hij kan dan extra opletten of alles goed gaat. Mocht u een pup als handbagage meenemen dan wordt ook deze tas/box gescand net als u normale handbagage, let wel de pup  mag niet in de tas blijven tijdens het scannen, u kunt met de tas naar een aparte afgesloten ruimte naast de scanmachine om de pup eruit te halen, de beveiliging neemt de lege tas dan mee om te scannen en komt weer met tas terug als dat klaar is. U doet de pup weer terug in de tas/box en verlaat de ruimte.

Hoe het werkt bij aankomst in Nederland:

Op de luchthaven van aankomst gaat u naar de bagageband waarop uw koffers aankomen. De honden worden neergezet in een apart gedeelte speciale vracht aan de achterkant van de bagagebanden of direct aan de bagageband afgeleverd. Als ze ernaar vragen, hoeft u zich geen zorgen te maken: de hond is voorzien van een chip en heeft alle vereiste inentingen en gezondheidsverklaringen. In de aankomsthal, meteen achter de schuifdeuren, staat een medewerker van Atlas Animal Project klaar om u te ontmoeten en de hond van u over te nemen.

Vooraf:

Als u uw reis nog moet boeken of nog niet vertrokken bent naar uw vakantiebestemming dan kunt u dit doen na de boeking van uw reis met uw reserveringsnummer. Dit dient dan wel telefonisch gedaan te worden. Mocht dit niet kunnen dan is er een tweede optie en dat is de dieren ter plekke te boeken bij de reisleiding (hostess). Wat u dan kunt doen is de benches direct bij uw hostess te boeken tijdens het kennismakingsgesprek wat elke reisorganisatie heeft de avond van aankomst of de volgende dag of u neemt contact op met de hostess (haar/zijn telefoonnummer hangt op het bord in uw accommodatie). Als er van te voren geboekt wordt zullen de kosten voor de benches op uw factuur staan, anders zullen de kosten ter plaatse voldaan moeten worden en wij vragen u dit dan voor te schieten.

Ten alle tijden is er iemand van Atlas Animal Project telefonisch bereikbaar om te overleggen en te ondersteunen mocht dat nodig zijn. Ook behoort het tot de mogelijkheid dat Atlas Animal Project de hondjes kan opboeken als u u het zelf te ingewikkeld vindt. Wilt u meer informatie belt u dan met Liesbeth Doorneweert nummer 0341 881720 of 06 13235212.

13 Responses to “Vluchtbegeleider worden”

 • admin:

  Vanaf waar vlieg je dan?

 • admin:

  Beste Saskia, wil je dan even een mail sturen aan de contactpersoon die Kos doet. Haar mailadres is carven@hotmail.nl. Alvast heel erg bedankt voor je aanbod.

 • Saskia Bekkema:

  Hallo,

  Wij gaan 27 augustus voor een week naar Kos en vliegen zondag 3 september terug naar Schiphol. Wij willen graag honden naar Nederland begeleiden mocht dit nodig zijn.

  Groetjes Saskia

 • admin:

  Sorry voor het late antwoord. deze reactie is aan mijn aandacht ontsnapt en nu is het te laat vrees ik.

 • admin:

  Een beetje late reactie maar dat komt omdat ik zelf op vakantie was. Van waar naar waar vliegen jullie dan? Graag reactie naar liesmirtos2@gmail.com

 • Verreet Rose-marie:

  Hoi wij zouden ons dolgraag willen aanbieden als
  Vluchtbeheleider. Wij vertrekken aanstaande
  Woensdag 24 mei richting Brussel
  Alvast veel succes!

 • Inge Lievense:

  Hallo, wij zijn momenteel op Kos en vliegen zondag 7 mei terug met vlucht TB 7294.
  We zijn een gezin met 5 personen.
  Als we kunnen helpen om honden te begeleiden dan hoor ik dat graag.

  Hartelijke groet, Inge Lievense

 • Ron Gijzen:

  Hallo Atlas,
  Wij zijn nu op Kreta en hebben gisteren van jullie organisatie gehoord.
  We vliegen 3 mei om 13:05 met EW9671 terug naar Düsseldorf. Aankomst 15:40.
  We willen best een hondje meenemen als dat nodig is.
  Het verhaal over het ‘boeken’ van een bench begrijp ik niet , ik neem aan dat jullie dat voor ons kunnen regelen. Kosten voorschieten is geen bezwaar . Wij reizen niet via een organisatie maar gewoon zelfstandig.
  Ik zie mijn mail alleen als ik WiFi heb, meestal 1x per dag.
  Groeten,
  Ron

 • R A M de Jong:

  Goedenavond,

  Mijn zus en ik vliegen terug vanaf Kreta naar Amsterdam op 26 mei, vertrek 23.40 – aankomst Amsterdam op 27 mei 02.50 (vlucht OR186 – TUIfly). Wij willen ons beschikbaar stellen om een hondje of kat (allebei eentje) te begeleiden naar Nederland. Mooi werk wat jullie doen !! Laat me weten wat wij voor jullie kunnen betekenen. Ik probeer jullie morgen nog even telefonisch te benaderen.

  Met vriendelijke groeten,
  Rosita de Jong
  dejong.rosita@gmail.com

 • j jongerius:

  Ik vlieg as donderdag 22 oktober met transavia

  Volgens mij nog 2 kennels te boeken.
  We vliegen met drie mensen dus drie in de cabine en kennels ook geen probleem. We hebben ervaring. Vliegen maandelijks vanaf alicante met honden voor stichting Sphoek.

 • Annick:

  Ik vlieg op 11 juli terug vanuit Lesbos naar Amsterdam. Mail mij gerust mochten jullie op zoek zijn naar een vluchtbegeleider vanuit daar 🙂

 • Wilma kerkhoff:

  Hoi,

  Ik ga vanaf Amsterdam Schiphol op 9 juli naar Kreta en vlieg weer op 19 juli terug. Als ik kan helpen als vluchtbegeleider van een hond (of kat) dan hoor ik dat graag.

  groetjes,
  Wilma Kerkhoff

 • henk:

  beste animal project

  Zelf ben ik op Eiland Kos, werkzaam geweest bij horeca bedrijven.
  Alleen ligt mij dit werk niet zo.
  Nu zoek ik een nieuw werk(vrijwilligerswerk) nu ben ik een dierenvriend.
  Zoeken jullie nog mensen die kunnen helpen.
  Alleen een onderkomen is wat ik nodig heb, verder een hapje eten en ik ben tevreden.
  Morgen kan ik al langs komen.

  Als er interesseren is, kunnen jullie mij dan bellen op dit nummer: 0648018688 kan de hele avond nog!

  Hoop wat te horen van jullie!

  Vriendelijke groeten Henk

Geef een reactie

Bestellen bij Zooplus en zo het Atlas Animal Project steunen? Klik dan op het Zooplus logo!zooplus.nl

U kunt ons helpen door een donatie via PayPal!
K.v.K. nr: 612.457.39
RSIN: 854268443